החלטתם שהערב מכינים מקושקשת?
איזה כיף!
ילדים צעירים עם נסיון במטבח יכולים להכין חביתה מקושקשת לגמרי לבד – עם השגחה של מבוגר כשמגיעים לחלק של הטיגון.
שנתחיל?
מרכיבים: אצלנו בבית, חביתה ל – 3 ילדים כוללת:
4 ביצים
כף שמן
מעט מלח ופלפל
אפשר להוסיף כף חלב למרקם אוורירי (לא חובה)
אופן ההכנה:
- קוראים היטב את המתכון ובודקים שכל החומרים נמצאים בבית
- מניחים את כל המצרכים על משטח העבודה
- שוברים את כל הביצים לתוך קערה
- בעזרת מזלג, נערבב את הביצים בתוך הקערה, עד שנראה צבע אחיד של הביצים.
- נוסיף קמצוץ של מלח וקמצוץ של פלפל, כמו "צביטה", נאחוז מעט מלח בין שתיים או שלוש אצבעות. בשלב זה אפשר להוסיף כף חלב אם רוצים.
- זה הזמן לקרוא למבוגר להשגחה. כשהבלילה מוכנה, אפשר להניח את המחבת על הכיריים ולהדליק את האש
- לשפוך כף שמן על המחבת
- לחכות עד שהשמן ירתח
- שופכים את הביצים מהקערה למחבת ומתחילים לקשקש
- כשהחביתה מקושקשת ומשנה את צבעה לצהוב בהיר, וכבר אין ביצה שאינה מבושלת – אפשר לכבות את האש.
- עם הכף, מעבירים את החביתה לצלחת ההגשה
- ממתינים 5 דקות
בתיאבון!